30 Haziran 2012 Cumartesi

Milano

Kamil: Herkese merhaba, İtalya tatilimizin ilk durağı olan Milano'ya yaklaşık ikibuçuk saatlik uçak yolculuğundan sonra ulaştık (Atatürk Havaalanından), kısa bir şehir turunun ardından Duomo'ya yakın bir yerde bırakılarak serbest zaman aldık ve sokakları aşındırmaya başladık.





Kamil: Sakin, trafiksiz ve kalabalık olmayan sokaklarıyla hatırımda kalacak bir şehir oldu benim için, uzun bir yürüyüşten sonra acıkarak bir yer bulduk, garson bayan Bulgaristan'lıymış Türk olduğumuzu öğrendiğinde bize komşu diye hitap etmeye başladı :)


Kamil: İlk yemeklerimiz tabiki de tahmin edilebileceği gibi makarna ve pizzaydı, makarnayı bizdeyine göre daha az pişiriyorlar pizza da fena sayılmazdı ama benim gibi bir makarna aşığı için aklımı başımdan alacak bir lezzet göremedim henüz.

 Kamil: İlk Prada mağazası, alışveriş merkezi de ilk cam tavanlı alışveriş merkezi.
Kamil: Burçin orada da kendine alışveriş yapmanın vermiş olduğu mutlulukla çantasını taktı koluna verdi pozunu :)


Duomo di Milano

Kamil: İnşaası 500 yılı bulan katedral, gerçekten o ana kadar bu kadar çok işçilikli bir yapı görmemiştim. Ara verildiği için bu kadar uzun sürmüş ama sürekli de yapılsa kısa sürede bitmesi imkansız bir yapı.




Kamil: Meydana ulaşım için 200 metre uzaklıkta metro istasyonu var, metronun da tren istasyonuna bağlantılı durağı bulunmaktadır. Milano için genel izlenimim bir alışveriş kenti, diğer İtalya şehirleriyle karşılaştırıldığında tarih bakımından kısıtlı bir yer, burada geçirdiğimiz bir günü başka bir şehirde kullanmayı isterdim.