2 Temmuz 2012 Pazartesi

Floransa

Kamil: Floransa gerçekten İtalya'ya gidildiğinde kesinlikle görülmesi gereken bir yer bence, o sanat akımının yaşandığı ve hala yaşandığı gibi korunduğu şehir. Aslına bakarsanız öyle çok büyük toplu ulaşıma binilecek kadar uzak mesafelerde değil görülmesi gereken yerler ama farklı bir havası var, biz Milano'da geçirdiğimiz bir günü burada geçirmeyi tercih ederdik.


Kamil: Otelimiz tren istasyonunun hemen yakınındaydı, buradan merkeze 5-10 dakika yürüme mesafesi ile ulaşabiliyorsunuz, şehri keşfe çıktığımızda tam bir görsel şölen yaşadık, heme aşağıda görmüş olduğunuz Santa Maria kilisesi gerçekten bir şaheser, yapımı uzun süren yapılardan. Dev kubbesiyle de ünlü ayrıca, kubbeye çıkılabiliyordu ama yine zaman sıkıntısından dolayı çıkamadık. Ayrıca temennimiz bizim kendi yapılarımızı da en kısa zamanda yerinde görüp sizlere buradan paylaşmak.



Kamil: Kubbenin içten görünümü, içindeki fresk kıyameti anlatıyor ve yapımı 7 yıl sürmüş (itiraf ediyorum aradan zaman geçtiği için bazı bilgileri wikipedia'dan alıntı yapmak zorunda kaldım:)

Kamil: Aşağıdaki bina Sinyorlar meydanında bulunan belediye sarayı, yapıldığı zamandan beri belediye binası olarak hizmet vermeye devam ediyor. Giriş katı ise müze olarak kullanılmakta ve girişi ücretsiz. Bu meydan tam bir müze, solda görülen Neptün Çeşmesi, bina girişinde görülen Davut Heykeli (orjinalinin kopyasıdır, aslı müzede sergilenmekteymiş.)




Kamil: Meydandaki diğer heykeller de solda tek parça sütundan yapılmış hikayesini az hatırladığım için yazamıyorum ama tek parça blok mermerden yapıldığı için eşi yokmuş sanırım. Sağdaki heykel ise Medusanın kesilmiş başı tasvir edilmiştir. God Of War oynayanlar için burası süper bir yer, Poseidon, Medusa ve birçok tanrının tasvirini görebilirler:) Bu heykeller zamanın ünlü aileleri tarafından yönetimi ele geçirdiklerinde diğer ailelere göz dağı vermek amacıyla yaptırdığı heykellermiş.

Kamil: Köprüler şehri olarak bilinen Floransa'nın 2. dünya savaşından sağlam çıkan tek köprüsü, eskiden dericilerin olduğu bu köprü, zamanın önde gelen ailelerinden Medici'ler tarafından boşaltılmış ve yerine kuyumcular getirilmiş.
 
Kamil: Floransa sokaklarından birkaç kare, ayrıca benim ilk defa gördüğüm ve çok beğendiğim eski kasa bir Mini Cooper:)
 


Kamil: Burada her köşe başında bir sokak sanatçısı görebilirsiniz, dediğim gibi sanatı yaşayan bir şehir, tabi bu sanatçı arkadaşların ufak yardım beklentileri oluyor nedeni de; örneğin aşağıdaki resmi çizen kişi o alanı kiralıyor ve yaptığı çalışma karşılığında haklı olaran birşeyler bekliyor. Tüm yerdeki resimler akşam belediye tarafından yıkanarak temizleniyor.







Burçin : Fotoğraf çektirmek için hemen yanına koştum. Ama arkasını dönerek benimle poz vermek istemedi. Sonradan farkettik ki, önündeki kutuya para atmamız gerekiyormuş. 1 Euro karşılığında benimle bir sürü poz verdi. Hem de gülümseyerek :)
Kamil: Verilen 1€ kızda sevinç seline dönüşse de bende de bir o kadar hüzne yol açtı, manidar gülüşün arkasındaki tatil bütçesine vurulan neşteri sonradan farkettim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder