3 Temmuz 2012 Salı

Pisa, San Gimignano, Siena

Pisa..

Burçin : En çok merak ettiğim yerlerden birisiydi.. Pisa Kulesi.. 


Burçin : Ve tam tahmin ettiğimiz gibi foroğraf çekmek için çabalayan bir sürü insan :) Kuleye sarılanlar, itenler, çekenler ... :)



Burçin : Tabi ki biz de ilginç kareler yakalamak için çabalayanlar arasında girdik hemen :) Kuleyi düzelttik ve geldik, artık eğri değil :)





Kamil: Dikkatimi çeken asıl şeyse kulenin olduğu bölgenin girişinde bulunan küçük hediyelik eşya satıcılarıydı. Her dükkanda Türk bayrakları ve çat pat konuşulan bir Türkçe vardı, daha sonra aklıma gelense; acaba Pisa kulesi greçekten dünyaca dünlü değil de sadece Türkler arasında mı abartıldı:)? bizden başka gelen yok mu buraya? :) 
Bir gözlemim daha var, satıcılar bizim vatandaşa anlattılar hediyelikleri, bizimkiler almayınca da arkalarından "bakar bakar almaz" dedikleri çok iyiydi :)
 




Kamil: Pisa kulesiyle ilgili kısaca bilgi verecek olursak; zeminin yumuşaklığından kule giderek yan gömülmüş durumda, son olarak farklı noktalardan temeline gönderilen borulara beton doldurulmuş ve zemin biraz olsun sertleştirilmeye çalışışmış. Ama bu haliyle bile çok uzun yıllar dayanamayacağı tahmin ediliyor.

San Gimignano

Kamil: Ortaçağdan fırlamış bir kasaba, kendinizi bir film setinin içinde hissi veren farklı bir yer. Siena şehrine bağlı bir yer ve itiraf ediyorum koca İtalya'da en güzel pizzayı bü küçük kasabada yedik. Küçücük bir dükkan, önünde yoğun bir kalabalık, ama böyle bir sirkülasyon yok, çok fazla beklemeden sıra size geliyor ve hazza varıyorsunuz :)

 

Kamil: Kulenin tepesinde bir insan heykeli var, bunun oradan atlayan bir kişi olduğu ve bu nedenle bu heykelin oraya koyulmuş olabileceğini düşündük,.



Kamil: Aşağıda görmüş olduğunuz kareler kasabadaki bir işkence müzesine ait, aslında 2 tane işkence müzesi var ama miğdemiz sadece birini kaldırabildi. Ortaçağda kullanılmış çeşitli işkence aletleri var. Aletin arka kısmında nasıl kullanıldığı resmedilmiş, bu arada biz aletlerin izlerine ve deforme oluşlarına bakarak kullanılmış olduğu sonucuna vardık.



Kamil: Aşağıdaki yer ise dünyadaki en iyi dondurmacı ünvanıı taşıyan dükkan, burada yemek için de biraz sırayı göze almanız gerekiyor. Tadına gelicek olursak pizzadaki gibi keskin bir ayrım yaşayamadım, belkide İtalya'da kötü dondurma yemediğimdendir.


Siena

Kamil: Yine ortaçağdan kalma iyi korunmuş binaları dikkat çekiyor, bu meydanın en büyük özelliği her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında Palio at yarışlarının yapıldığı yer olması. Bu yarışlar burada gerçekten çok önemseniyor, 17 semtin de birer atı yarışıyor ve kazanan semt bunu büyük eğlencelerle kutluyor. Gitmeden önceki gün otelde televizyondan izlediğim yarışları bir gün sonra yerinde görmek güzeldi, hala meydanda at kokusu ve yerlerde nal izleri vardı. 

Bu arada bizim Palio ve Siena modellerinin de nereden geldiğini görmüş olduk:)



Kamil: Aşağıdaki fotoğraflarda da görüleceği üzere, sol taraftaki binalar balık mahallesine, sağ taraftakiler ise kaplumbağa mahallesine bağlılar, bizdeki mahalle isimleriyle karşılaştırınca komik duruyor :)

     
Kamil: Yanlış hatırlamıyorsam 2 saatlik bir yol sürdü, bu şehir Pisa ile çok uzak değil, ama sadece Siena'yı görmek için Roma'dan kalkıp buraya gelmeye bence gerek yok:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder