1 Temmuz 2012 Pazar

Venedik

Kamil: İtalya'da 2. günümüzde Venedik'e geçtik. Turla değil de kendimiz gitsek muhtemelen gezi saatlerinde bu kadar disiplinli olamazdık, tatil boyunca her gün 7de kaldırılıp yollara düştük, ayrıca akşam otele dönene kadar çoğu zaman yürüyerek geçiyordu. Size tavsiyem yürüyüş ayakkabısı edinin böyle bir gezide:)


Kamil: Venedik'e varışımızın ardından kısa bir tarihini dinlendikten sonra başladık dar sokaklı, bol köprülü aralarda dolaşmaya. Diğer şehirlere göre daha ufak bir alanda olduğundan ve popülaritesi fazla olduğundan kalabalık bir şehir. Çok farklı hediyelik eşyalar bulabilirsiniz.




Kamil:Tabi biz bu hediyelik eşyalardan almadık, bu hakkını Burçin sahilde çanta satan zencilerden çanta alarak kullandı:) Türk olduğumuzu anlayan zenciler Müslim? diye soruyorlar evet deyince de kızlara "sister" diye yanaşmaya başlıyorlar:) sakın ha almayacaksanız bakmayın bile, yoksa gideceğiniz yere kadar arkanızdan geliyorlar. Bir de muhakkak pazarlık edin biz 100€ dediği çantayı 15€ ya aldık.

Kamil: Güneşin altında o kadar yürümenin üzerine en çok aradığınız şey soğuk bir içecek oluyor genelde, Venedik'te buna alternatif olarak o an sıkılan değişik meyvelerin buzlu sularından aldık, bizde şuana kadar görmedim ama gerçekten başarılı bir ürün.




Kamil: İsteyenler kuleye çıkıp şehri tepeden de görebiliyor, yanlış hatırlamıyorsam 6€ gibi bir ücret alıyorlardı, yalnız çok sıra olduğundan çıkmaya vakit bulamadık.


 
 
Kamil: Oraya kadar gitmişken gondola binmemek olmazdı, turun anlaşmasıyla kişi başı 25€ ya gondol turuna katıldık, yaklaşık 20dakika süren turda hızlıca arka sokakları da görmüş olduk.


Kamil: Bloğu bu turdan yaklaşık 5 ay sonra yazmaya başlamamız birçok bilgiyi unutmamıza da neden oldu, ama hatırlayabildiğim kadarıyla yazmaya çalışıyorum. Üstteki karede iki sütunun renkleri farklı görülmektedir, orta çağda yargılanan ve infaz edilen mahkumlar ibret olması için bu iki sütun arasına gerilerek asılırmış, akan kanların bu sütunların rengini değiştirdiği söyleniyor.

Kamil: İç Çekenler Köprüsü (Yönetim binasında yargılananların hemen karşısındaki hapishane binasına geçmek için kullandıkları köprü, çoğu kimse bu hapishaneden çıkamadığından mahkumların gün ışığını son kez gördükleri ve iç çektikleri köprü)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder